donderdag 30 april 2009

Chateau Villerembert - Syrah, Carignan, Grenache


Land: Frankrijk
Regio: Languedoc - Roussillon
Subregio: Minervois, Moureau
Wijnhuis: Chateau Villerembert
Druif: Syrah, Carignan, Grenach noir
Oogstjaar: 2007


Beoordeling:

Minervois, de Katharenregio, ligt niet ver van Narbonne. Het is er ontzettend warm en de druiven groeien dan ook in een bijna dorre omgeving. Ideaal voor deze traditionele assemblage van vooral oude carignan, aangevuld met grenache noir en syrah.

De wijn heeft een een beetje een fletse rode kleur waardoor je haast zal denken dat je met een Pinot noir te maken hebt. Maar dat is niet het geval aangezien het een blend wijn is van syrah, Carignan en Grenach Noir, misschien heeft de Grenach noir toch een beetje veel invloed op de kleur?. De geur zorgt me voor hoofdbrekens want kan het niet direct thuis brengen. Soms ruik je iets en heel ver in je harde schijf komt er iets bekends naar voren maar je weet het beestje niet bij naam te noemen. Als eerste ingeving zal ik zeggen natte planten uit de tuin, peperig lichtjes dan. Het ruikt niet vies maar het wekt wel de nieuwsgierigheid op zodat je gaat drinken om te ontdekken wat de smaak achter de geur is.

De smaak is heel zacht, maar daarna komt er een wat scherpere afdronk wat de wijn wat steviger maakt. Eigelijk is het een wijn met 2 gezichten, eerst haalt die je binnen met een hele zachte smaak en dan ineens komt er die overheersende scherpere smaak naar voren De Grand final laten we zeggen met daarin veel peper en wat kruidnagel. De tannine vult de mond duidelijk, de afdronk is ondanks de scherpe toon erg prettig. Kortom een lekker wijntje om zo te drinken.




Geen opmerkingen: