zondag 15 maart 2009

Errazuriz Estate - Sangiovese


Land: Chili
Streek: Aconcagua Valley
Wijnhuis: Viña Errazuriz S.A.
Bodemsoort: Rotsachtig en alluviale gronden
uit het Andes-gebergte.
Druif: Sangiovese Estate
Jaar: 2005
Kleur: Rood



Beoordeling:
Vandaag hebben we de Sangiovese ontkurkt, deze Sangiovese was de derde estate wijn die we van Errazuriz gingen proeven. Anders dan bij de Cabernet Sauvignon kwam de geur je niet je reukorgaan kietelen. Het leek me een gesloten en stijve wijn zo op het eerste gezicht. Maar het kon best zo zijn dat de wijn eerst op adem moest komen want had al een tijdje in de fles gelegen.
De smaak was lichtjes, je proefde wel duidelijk fruit/bessen. De afdronk was middelmatig, bleef dus niet overdreven lang achter. Al met al vindt ik dit zelf geen hoogstaande wijn, misschien moet ik nog een fles van proberen maar had een beetje het idee dat de wijn over zijn hoogtepunt geweest is. Misschien eens een x van een ander jaar proberen......
Vijf fruitvolle ‘Estate’ wijnen

Viña Errázuriz geeft met het predikaat ‘Estate’ aan, dat de wijn afkomstig is van kleine wijngaarden die perfect gesitueerd zijn voor het gebruikte druivenras. Zo zullen de witte ‘Estates’ uit de wijngaard ‘La Escultura’ in de Casablanca Valley komen, terwijl de rode uit de wijngaard ‘Las Vertientes’ in de Aconcagua Valley komen. 80% van de Chileense wijnen voeren het algemene ‘Central Valley’ als afkomst op het etiket, daarmee al de grote wijngebieden van Chili omvattend. ‘Hoe kleiner hoe beter’, geldt ook voor Chileense wijn.

Geen opmerkingen: